Het pronkstuk van je tuin? Dat is waarschijnlijk je terras! Elk voorjaar kijk je er weer naar uit: je terras klaarmaken voor een bruisende zomer vol genot. En na de zomer? Dan is het helaas weer tijd om alles opnieuw op te bergen. Maar wat als we je vertellen dat je in de lente nog sneller naar buiten kan, om na de zomer alles gewoon te laten staan? Met een lamellendak creëer je een extra leefruimte buiten waardoor je nog langer en intenser kan genieten van je terras. Een leefruimte die barst van comfort en voordelen.

Lamellendaken: lekker luxueus buiten leven

Je moet het niet te ver zoeken, een lamellendak is exact wat de naam doet vermoeden: het is een terrasoverkapping met een dak van lamellen die je kan openen en sluiten, zodat je zelf de lichtinval op je terras kan bepalen. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het dat allerminst. Onze oplossingen zijn namelijk het resultaat van jarenlange innovatie en dat brengt een heleboel unieke kenmerken en fantastische voordelen met zich mee zodat elke levensgenieter exact kan doen wat hij of zij echt wil en dat is 100% genieten!

De voordelen van lamellendaken

Extra leefruimte

Een terrasoverkapping creëert een extra leefruimte aan je woning. Afhankelijk van het type en de opties die je kiest, maak je het lamellendak zo luxueus als je zelf wilt. Het lamellendak zorgt ervoor dat je in de zomer zalig buiten kan zitten, lekker in de schaduw, maar dat je ook tijdens de koude dagen -beschut tegen regen en wind- kan blijven genieten van het buitenleven. Zo kun je bijvoorbeeld glazen of houten schuifwanden, verwarming en ledverlichting integreren, zodat je hier ook in de herfst of winter gezellig kan vertoeven. 

Natuurlijke verkoeling

Op warme dagen geniet je vooral van de enorme hoeveelheid schaduw dat een lamellendak je biedt. De terrasoverkappingen hebben een maximale overspanning tot 35m², afhankelijk van welk type je kiest. Bovendien kun je verschillende modules koppelen zodat je nog meer ruimte voor verkoeling creëert. Door de lamellen van je lamellendak te kantelen, bepaal je zelf hoeveel zonnestralen je binnenlaat én regel je de luchtcirculatie. Dat is handig! 

Vrouw onder lamellendak

Beschut tegen regen en wind

Houd je de lamellen volledig gesloten? Dan krijg je een wind- en waterdicht dak. Dankzij geïntegreerde gootprofielen wordt het regenwater afgevoerd via de voetpalen. En wist je trouwens dat onze oplossingen zéér windbestendig zijn? Ze zijn windvast! Tot wel graad 9 op de schaal van Beaufort bij een gesloten lamellendak. Wil je een screen toevoegen aan je lamellendak? Ook die zijn uitermate windvast. 

Volledig geautomatiseerd

Om het je echt makkelijk te maken, hebben we ervoor gezorgd dat onze lamellendaken ook volledig te automatiseren zijn. Dankzij zon-, regen-, temperatuur- en windsensoren worden de lamellen automatisch in de beste positie gekanteld, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken wanneer je er even niet bent. Bijvoorbeeld, wanneer het regent, dan sluit het lamellendak zich automatisch zodat je meubilair mooi droog blijft. Handig toch?  

Eenvoudig in onderhoud

Door de kwaliteit van de gebruikte materialen, een ingenieus afwateringssysteem en afwerking van de hoogste kwaliteit, blijft je oplossing jarenlang als nieuw. Lamellendaken zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen niet veel aandacht. Met een onderhoudskit van je Harol-specialist heb je meteen de juiste producten in huis om aan de slag te gaan.

Gezond en duurzaam

Veel buiten leven is gezond. Met jouw nieuwe buitenkamer geniet je dus niet alleen van luxe, maar ben je ook beschermd tegen de schadelijke uv-straling van de zon. Plaats je de terrasoverkapping tegen een raam? Dan geniet je ook binnen in je woning van een aangenaam binnenklimaat zodat een energieverslindende airco niet nodig is. Wist je dat een lamellendak trouwens een laag energieverbruik heeft? De combinatie van talrijke gezondheidsvoordelen en een besparing op je energiefactuur is mooi meegenomen, toch?

Uitbreidbaar met opties 

Je terras volledig transformeren? Je kan je lamellendak uitbreiden met tal van opties. Denk aan véél opties die jouw buitenkamer het hele jaar door nog comfortabeler maken, zoals glazen en houten schuifwanden, geïntegreerde en dimbare ledverlichting, verwarming en windvaste screens. 

Flexibel en op maat

Een Harol lamellendak is niet zomaar een terrasoverkapping. Elke oplossing wordt volledig op maat gemaakt, aangepast aan jouw gezin, levensstijl en bouwstijl. Jij bepaalt tot in het kleinste detail hoe jouw oplossing eruit zal zien. Van kleur tot lameltype tot de talrijke, mogelijke opties. We zorgen ervoor dat het lamellendak naadloos aansluit op je woning. Kortom, picture perfect!

Focus op design en afwerking

Onze lamellendaken zijn niet alleen enorm praktisch. Ze zien er ook nog eens schitterend uit! Een hoogstandje op het vlak van design. De slanke voetpalen, de ruime kleurkeuzes en de naadloos ingewerkte opties verbluffen werkelijk iedereen. Het oog wil namelijk ook wat en daar zorgen wij voor.

Voortdurende innovatie 

Onze lamellendaken hebben niet alleen hun looks mee, maar zijn ook nog eens uitermate performant. Ze voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en comfort. Door ons streven naar voortdurende innovatie ben jij altijd zeker van de laatste nieuwe ontwerpen, technieken en materialen. 

Lamellendak Nomo
Smarter. Simpler. Sustainable. 
Ease & ExcellenceCool & HealthyMix & MatchGreen & Sustainable
Een terrasoverkapping met bediening via app of met all round ledverlichting? Bij Harol maken we het je graag gemakkelijk.Met 1 druk op de knop geniet je van schoonheid en comfort. De buiten- gewone kwaliteit? Die is het resultaat van meer dan 70 jaar kennis en ervaring.Met de Harol terrasoverkappingen kan je buiten onbezorgd genieten. Deze buitenkamers brengen niet alleen koelte op je terras of tuin, maar ook bij jou binnen. Meer zelfs, ze bieden jou en je interieur een uitstekende bescherming tegen overtollige hitte en schadelijke uv-stralen.De Harol terrasoverkappingen zijn er voor jou in de vorm van drie smaakvolle collecties. Elke collectie biedt tal van opties die je naar hartenlust kan combineren. De kwaliteit, gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid, die krijg je er standaard bij.Kiezen voor Harol is bewust kiezen voor duurzaamheid. Want met deze terrasoverkappingen creëer je natuurlijke verkoeling zonder een energieverslindende airco.

Welk lamellendak systeem past bij jou?

Wat onderscheidt een lamellendak nu van een ander type terrasoverkapping? Dat zijn natuurlijk de lamellen. Die garanderen heel wat flexibiliteit en puur comfort wanneer jij in je nieuwe buitenkamer zit. Ze bestaan uit geëxtrudeerd aluminium en zijn tot 4 mm dik, afhankelijk van welke uitvoering jij kiest. Dat zorgt ervoor dat de lamellen uiterst degelijk zijn. Zijn de lamellen  volledig gesloten? Dan is de onderkant van het dak ook volledig vlak zodat je altijd geniet van een mooi, afgewerkt uitzicht wanneer je eronder zit. 

Kantelbaar

De lamellen van een lamellendak zijn kantelbaar. Daarmee bepaal je zelf de gewenste lichtinval. Lekker veel zon op een mooie lentedag of het maximum aan schaduw wanneer het heet wordt in de zomer. Met gesloten lamellen blijf je tijdens een regenbui ook volledig droog. Door de lamellen héél lichtjes te kantelen kun je de luchtcirculatie regelen en verkrijg je een fijne ventilatie. 

Lamellendak diner buiten

Openschuifbaar

Bij ons lamellendak Brera kun je, in tegenstelling tot Opera en Vision, het dak zelfs volledig openschuiven. Dat biedt vooral extra comfort in de winter, wanneer je terrasoverkapping tegen een raam wordt geplaatst. Zo laat je de warme winterzon binnenschijnen, wat zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.  

Lamellendak Brera gesloten, halfopen, open

Onze lamellendaken en hun kenmerken

Opera: uit de zon, uit de wind

Lamellendak Opera wordt tegen de gevel geplaatst of staat op zichzelf op een paar sterke, performante voetpalen. De terrasoverkapping straalt verfijning uit en heeft veel mogelijkheden. Bij Opera kun je bijvoorbeeld kiezen voor ingebouwde, windvaste verticale screens die volledig zijn weggewerkt in de voetpalen. Comfort en sfeer staan centraal bij dit lamellendak, en dat voel je meteen. 

Vision: verfijn je terras

Lamellendak Vision is een streling voor het oog. Het geraffineerde design is verfijnd. Superieur zelfs. De slanke voetpalen en strakke afwerking transformeren je terras tot een luxueus vakantieoord waar je elke dag zorgeloos kan genieten. De modulaire constructie kan oneindig uitgebreid worden, in de lengte en de breedte, en met de kantelbare lamellen regel je zelf hoeveel direct of indirect zonlicht je wilt. 

Lamellendak Vision wit

Brera: net dat tikkeltje anders

Ons laatste, maar zeker niet het minste lamellendak is de Brera. Uniek in z’n soort doordat het dak volledig openschuifbaar is. Zo verkrijg je een maximale lichtinval, ook in de winter, wanneer de zon je woning net aangenaam kan opwarmen. Met keuze tussen de Basic, Superior of Premium oplossing bepaal je zelf in hoeveel ruimte en luxe je investeert. 

Lamellendak brera beige

Klaar om zelf de voordelen van een lamellendak te ontdekken? We hebben vast een oplossing die volledig voldoet aan jouw wensen. Download de brochure, ga langs bij een verdeler in je buurt of vraag direct een offerte aan