Het leven buiten, zoals het is.

Brigitte en Rob zijn verhuisd naar buiten. Ochtendkoffie, dutje over de middag, een vroege of late apero met vrienden, of zelfs gewoon gezellig tv kijken met z’n tweetjes; het zijn dingen die ze onder hun Harol-terrasoverkapping doen. Buiten is de lucht beter. Buiten is onthaasten. En buiten is het altijd een beetje vakantie.

Harol Buitenleven particulier RNM 8 0 B

Brigitte en Rob zijn levensgenieters, én natuurgenieters. Ze wonen in het groen.
Hier kan je nog horizonten zien, en de lucht is properder dan rond of in een stad. Het is die lucht die ze zo belangrijk vinden. Zeker Brigitte, die druk bezig is met haar eigen tankstation, snakt ‘s avonds naar zuurstof. Mensen zouden meer tijd moeten nemen om te onthaasten. Om gewoon te genieten van buiten zijn. En Brigitte en Rob doen dat; door gezellig te gaan joggen in het bos -soms zelfs voor de werkdag begint. Door op vakantie de natuur in te trekken en wandelingen te maken. Door binnenkort zelfs met een camper rond te reizen.

Harol Buitenleven particulier RNM 3

Het gaat om onthaasten.

Naar hun zeggen doen mensen dat te weinig. Even alles loslaten. Tijd nemen om niets te doen, of gewoon dingen doen voor je er te oud voor bent. Hun Harol-buitenlevenoplossing draagt ook bij aan die filosofie. Tijdens hun bouwproject, toen het idee ontstond om een buitenleven-structuur te plaatsen, was er niemand die wist hoe eraan te beginnen. Toch niet volgens de heel specifieke eisen van Brigitte en Rob. 7 jaar later kwam het idee terug boven en was het Harol die de oplossing had.

Harol Buitenleven particulier RNM 3 0

Alles is maatwerk.

En op maat van een koppel dat buitenleven op hun manier belangrijk vindt. Buiten hangt er een flatscreen tegen de muur; want nu kijken Brigitte en Rob hier tv. Er staat een designhaard, want ‘blijven hangen’ tot in de koelere uurtjes, is meer regel dan uitzondering geworden. Er staat een mooi lounge salon, dat niet meer pendelt tussen garage en terras in functie van het weer. Er is ledverlichting geïntegreerd, waarvan ze de kleur aanpassen afhankelijk van de sfeer. Het hele project overspant het stuk tussen garage en woongedeelte. De volledige 10 bij 6 meter. Zodat zelfs boodschappen droog binnen geraken als het regent. Handig bij papieren zakjes.

Er zijn een paar voordelen die pas duidelijk werden nadat de buitenleven-oplossing geplaatst was.

En die laten zien dat er toch een elementje van controle heerst ten huize Cosemans, ondanks dat ze fervente aanhangers van het loslaten zijn: de natuur, dat zijn ook muggen. En die kunnen nu plots handig buiten gehouden worden door de schermen tijdig neer te laten. De zon, die kan ook priemen in je ogen, of fel branden op je hoofd. Maar met het lamellendak laat je het licht door hoe je wil.

Ja, het is niet overdreven te zeggen dat Brigitte en Rob nu buiten leven. Voor hen is dit een brunchruimte, een dutje-doen-hoek, een feestzaaltje. Of een apero-plek voor het stappen. Vooral voor dat laatste weten hun vrienden hen sinds kort goed te vinden. En slapen in open lucht staat nog op de agenda.

Harol Buitenleven particulier RNM 6 0 0

 
En het wasrek is mooi blijven staan. Ook daar is een overdekt terras handig voor. Want hoeveel je ook van het leven wil genieten, de was moet altijd gedaan worden.

Als er dan toch een nadeel is aan hun nieuwe leven, moet het wel tijd zijn. Want ze verliezen het uur tegenwoordig teveel uit het oog als ze hier zitten te genieten.

Harol Buitenleven particulier RNM 4 0

Naar de winter toe krijgt Brigitte het moeilijk, want het binnenleven staat voor de deur. Met hun Harol-oplossing krijgt de herfst wat extra tijd. Want met de screens naar beneden en het vuurtje aan, is de ruimte direct opgewarmd.

Harol Buitenleven particulier RNM 9

Lees meer blogs