Hou je privé binnen en geluid buiten.

Steven en Cindy woonden in een appartement met verouderde rolluiken. Eens verhuisd naar een nieuwbouwwoning, lieten ze Harol-rolluiken plaatsen. Vandaag voelen ze de échte meerwaarde daarvan. Betere isolatie, meer privacy en minder schlagermuziek. Daar geniet ook hun pleegkindje van.

Tot begin 2021 woonden Steven en Cindy in een appartement aan een drukke baan. De rolluiken daar sloten niet mooi af, waardoor er samen met koele lucht ook straatlawaai binnenkwam.

Vandaag wonen ze in een nieuwbouwwoning gelegen in een rustige wijk. Daar hebben ze opnieuw rolluiken, van Harol deze keer. Cindy wou niet inboeten op het gemak en comfort. Ook voor hun pleegkindje van twee jaar hebben kwaliteitsvolle rolluiken een duidelijke meerwaarde.

Harol Rolluiken RNM 4 B

Steven en Cindy kozen bewust voor voorzetrolluiken. Het was de makkelijkste optie aangezien de ramen al geplaatst waren en voorzetrolluiken geen kap- en breekwerk vereisen. Wanneer deze helemaal naar boven zijn, valt er vanuit de woonkamer geen rolluik te bespeuren. De rolluikkasten zijn namelijk aan de buitengevel bevestigd. Ook wanneer het koppel geniet van een waterzonnetje op hun terras, storen de rolluikkasten niet. Steven is onder de indruk hoe klein deze kasten zijn. Steven: Je zou haast niet geloven dat daar een rolluik in past.Voor de kleur van de kast en omlijsting kozen ze een grijstint die aansluit bij het stenen terras. Dat zorgt voor een mooie afwerking.

Wanneer hun pleegkindje overdag wil dutten, laten Steven en Cindy de rolluiken geruisloos naar beneden.

Dan slaapt de kleinste in een verduisterde woonkamer. Voor Steven en Cindy, die geen middagdutjes doen, zijn de rolluiken onderaan voorzien van spleetjes in de lamellen, waarlangs subtiel nog wat daglicht binnen kan. De spleetjes onderaan de lamellen zijn een handig detail dat pijnlijke ontmoetingen tussen tenen en tafelpoten vermijdt.

Harol Rolluiken RNM 9

Als de rolluiken ‘s avonds opnieuw naar beneden gaan, geeft dat een gevoel van veiligheid.

De tuin is recent aangelegd, waardoor de plantjes nog klein zijn en inkijk toelaten vanaf de straatkant. Rolluiken plaatsen ging gelukkig sneller dan wachten op de natuur. Na amper één dagje werk genoot de hele familie van privacy.

Harol Rolluiken RNM 3

Tegen de snelheid van een Harol-specialist kan geen haag op. Steven en Cindy houden van de stilte. Daarom zijn ze verhuisd. Nu blijkt dat hun dorp zich soms ontpopt tot een feestgemeente. Het dorp staat namelijk bekend voor zijn evenementenzaal. Menig schlagerzanger durft daar wel eens een feestje bouwen. Dan komen mensen van heinde en verre naar de zaal. Gelukkig bieden Harol-rolluiken voldoende geluidsisolatie voor zij die schlagermuziek niet zo appreciëren. Zo blijft ook de latere muzieksmaak van het pleegkindje ongeschonden.

Wens je meer informatie over rolluiken van Harol? Lees er alles over in onze brochure.

Lees meer blogs