Een pergola voor het creëren van een buitenkeuken of eetruimte

Het voorjaar: het is een speciale periode, vind je niet? De koude winterdagen liggen grotendeels achter ons. Stilaan hunkeren we al naar de zomer. Eindeloze, zwoele avonden, onvergetelijke momenten met familie en vrienden. Zalig, toch? En tegelijk denken we aan de hittegolven: de eeuwige zoektocht naar schaduw en de nood aan afkoeling in en rond je huis. Die gezellige lunch op je terras wordt al snel een oververhit scenario met zweet, toegeknepen oogjes en een algemene staat van ongemak. Terug naar binnen dan maar? Echt comfortabel genieten op je terras, dat vraagt een oplossing op maat. En die vind je bij onze pergola’s. 

Pergola buitenkeuken

Een pergola in je tuin zorgt elke dag voor terrasjesweer

Buiten leven is echt gezond. Het kan je bloeddruk verlagen, het is goed voor je luchtwegen en mentale gezondheid. Het is dus niet vreemd dat jij zo lang mogelijk wilt genieten van je terras. Maar wanneer jij van de buitenlucht wilt genieten in je eigen tuin, heb je maar best een plek waar je dat comfortabel kan doen, zodat je ook ten volle kan profiteren van al dat moois dat de buitenlucht te bieden heeft. 

Met een terrasoverkapping creëer je zo’n plek. Een echte buitenruimte die je helemaal naar jouw noden en stijl kan personaliseren. Met een pergola geef je je huis een extra nieuwe kamer waar je de hele zomer lang heerlijk kan genieten van onvergetelijke momenten. Een holiday at home, noemen we het wel eens. Klinkt dat niet heerlijk? 

  • Je creëert een extra buitenkamer aan je woning waar je echt lekker kunt vertoeven.
  • Een pergola biedt tal van opties om nog meer comfort te creëren.
  • Je geniet van een mix van puur design met ultiem comfort. 
  • Een pergola past perfect op elk terras. 
  • Je geniet op een duurzame manier van extra schaduw. 
Lamellendak als buitenkeuken
Lamellendak app

Zeiden we ‘de hele zomer’? We bedoelen natuurlijk het ganse jaar. Want zelfs na de zomer kan je je pergola helemaal uitbouwen tot een gezellige, warme stek, waar je nog heel lang smakelijke diners of winterse barbecues kunt organiseren. Ook wanneer het buiten frisser is of de zon niet (meer) schijnt, is het er heerlijk zitten. Onze pergola’s zijn namelijk sterk uitgerust: 

  • De doeken zijn bestand tegen windstoten tot 48 km per uur (Beaufort klasse 6).
  • Je kan kiezen voor een regen werend doek. 
  • Opgerold zit het doek in een afgesloten kast waardoor het bij weer en wind stralend blijft. 
  • Wanneer geopend zorgt een slim ZIP-systeem ervoor dat het doek extra vast zit. Zo krijg je een uitermate strak doek dat bovendien zeer windvast is.
  • Onze pergola’s zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren en een breed gamma aan structuurlakken

Jouw pergola als eetkamer of buitenkeuken inrichten

Glazen of houten schuifwanden 

Met een paar stevige, glazen schuifwanden houd je de koude buiten terwijl je toch van het zicht op je tuin geniet. Heb je liever houten schuifwanden? Die beschermen je ook tegen weer en wind én tegen nieuwsgierige blikken. Zo kan je sfeervol genieten van je etentje onder je pergola, in alle privacy. 

Pergola houten schuifwand wit
Pergola glazen schuifwand

Windvaste screens

Om je goed te beschermen tegen weer en wind in je buitenkeuken, opteer je misschien ook voor geïntegreerde windvaste screens bij je pergola. Die houden de hitte van de zon buiten, maar zorgen er ook voor dat je droog blijft. Zo valt je geplande etentje niet onverwacht in het water. 

Lamellendak Buitenkeuken
Terrasoverkapping Opera Darkgrey

Verwarming

Koelt het ‘s avonds snel af? Met een verwarmingselement warm je je buitenkamer snel op, zodat jij en je gasten lekker lang kunnen tafelen. Ook op frissere dagen geniet je zo ongelimiteerd van je terrasoverkapping. 

Verwarming Pergola

Ledverlichting rondom kader of geïntegreerde ledspots

Je geeft je pergola nog meer sfeer door te kiezen voor dimbare ledverlichting, bijvoorbeeld in de kast, rondom het kader, of in de doekondersteuning. Dat ziet er prachtig uit en is extra sfeervol. Zo kun je, ook wanneer het donker is, nog steeds genieten van een lekkere maaltijd. Je bepaalt zelf de lichtintensiteit en dus de mood van de avond. Romantisch diner voor twee? Of opgewekt feestje voor de hele buurt? Alles kan en alles mag.  

Sensoren en automatisatie

Wist je dat onze oplossingen ook volledig te automatiseren zijn? Met een io-sturing die aangesloten kan worden op het io-homecontrolsysteem van Somfy stel je zelf scenario’s in. En met optionele zon-, regen-, temperatuur-, en windsensoren maak je je pergola nog slimmer. 

Welke pergola past bij jou?

Pergola Air

Pergola Air heeft ingebouwde, verticale screens én een vaste driehoek. Daarmee ban je wind en regen uit je buitenkamer, in combinatie met de geïntegreerde waterafvoer. Je kan deze pergola eenvoudig laten installeren tegen je gevel door middel van een volledig gesloten kast. Zo blijft het doek ook jarenlang als nieuw. Bovendien geniet je van super veel opties die deze oplossing nog aantrekkelijker maken. 

Pergola Air Screen
Pergola Air openen
Pergola AIR

Pergola Versuz

De Versuz heeft een mooi, minimalistisch design. Dankzij de slanke voetpalen en geleiders ziet deze pergola er gewoon mooi uit. De compacte, strakke kast versterkt dat effect. Voor de liefhebbers van design, die ook vooral willen genieten van comfort. Ook deze pergola is uit te rusten met heel wat fijne opties. 

Of eet jij liever onder een lamellendak of vouwdak? 

Je kan onze pergola’s dus wel onweerstaanbaar noemen. Dat maakt van deze oplossing een perfecte keuze om nog meer buiten te leven, te eten en te genieten. Maar wat als jij toch net iets andere wensen hebt? Misschien wil je nog meer controle over de lichtinval en luchtcirculatie op je terras of snak je naar een modulaire oplossing waarvan je het dak volledig kan openschuiven? Dan maak je best eens kennis met onze lamellendaken en vouwdaken. 

Onze lamellendaken

Met onze lamellendaken geniet je, net zoals met een pergola, veel langer van je tuin en terras. Het dak bestaat uit kantelbare lamellen waarmee je zelf bepaalt hoeveel zonlicht en lucht je binnenlaat. Van lamellendak Brera kun je zelfs het dak volledig open schuiven! Het uitzonderlijk knap design van deze oplossingen laat jou, je familie en je gasten altijd op en top genieten. En natuurlijk is ook dit type terrasoverkapping uitbreidbaar met heel wat interessante opties. Zo kun jij altijd van de buitenlucht genieten, in zon of schaduw. 

Harol45 kopie

Onze vouwdaken

Met een vouwdak verleng je je huis, zonder aan licht in te boeten. Bij dit type terrasoverkapping, geïnstalleerd tegen je gevel of volledig vrijstaand, kun je het dak volledig openen en sluiten. De regen- en windbestendige doeken beschermen je bij weer en wind. En nee hoor, je komt geen luxe tekort: verwarming, verlichting, wanden, zijdelingse screens… Al deze opties zorgen ervoor dat je van een zalig buitengevoel kunt genieten, van de eerste lentezon tot de laatste winterbui.

Zie jij jezelf binnenkort ook genieten van een lekkere lunch op je terras, bij weer én geen weer? Zoek en vind een Harol-verdeler in je buurt en ontdek de oplossing die het best bij je past. 

Lees meer blogs