Zonneluifel Lux wint Red Dot Design Award 2022

Binnen de nieuwe generatie zonwering van Harol is zonneluifel Lux zonder meer een blikvanger. Dat zag ook de internationale jury van de Red Dot Awards 2022 die het luxueuze zonnescherm als winnaar koos in de categorie productdesign. Lux werd gelauwerd om zijn minimalistische vormgeving en maximale comfort, als resultaat van een doorgedreven investering in duurzame innovatie. Tijdens de Red Dot Design Week in het Duitse Essen, van 20 tot 24 juni 2022, kreeg Harol de prijs officieel uitgereikt.

De jury loofde het vernieuwende concept van het high-endknikarmscherm met exclusieve ‘Invisibly Wired’-armen: de staalkabels zijn niet langer zichtbaar en de sobere vormen van de knikarmen komen zo helemaal tot hun recht. Bovendien zijn deze Invisibly Wired-armen getest op 25.000 cycli, wat neerkomt op tweemaal per dag openen en sluiten gedurende 25 jaar of een leven lang natuurlijke verkoeling. De strakke lijnen en kubistische kast van Lux laten zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en passen tegelijk bij klassiekere woningen.

“We zijn erg trots op deze award”, stelt Annick Draelants, CEO van Harol. “Als pionier in het creëren van natuurlijke koelte, onderscheiden we ons graag met duurzame totaalconcepten die opgaan in hun omgeving. Esthetiek speelt hierbij een belangrijke rol en deze award is hiervan een mooie bevestiging.”

Dankzij Lux creëer je natuurlijke koelte van formaat: tot 28 m2 schaduw op je terras, met een uitval tot 4 meter en een breedte tot wel 7 meter. Ook is Lux koppelbaar tot 12 meter, voor nog meer schaduw in eenzelfde strakke look. Deze royale schaduwzone kan nog uitgebreid worden met een automatisch bedienbare volant in de voorlijst, die kan zakken tot 2 meter. Ideaal om niet alleen de warmte maar ook het verblindende effect van een laagstaande zon te weren.

Deze high-end zonwering creëert niet alleen bescherming en schaduw, maar geeft je terras ook alle comfort en gezelligheid, tot in de late uren. Zo kan je Lux uitrusten met dimbare ledverlichting – direct of indirect, in kast, voorlijst en armen – en verwarming. Ook de veilige sensoren laten je zorgeloos genieten van het buitenleven. Als het te hard waait, gaat het zonnescherm automatisch dicht. Schijnt de zon, dan rolt het hoogtechnologische geweven acryldoek zich vanzelf uit. Bij licht regenweer kan je trouwens gerust onder het scherm blijven zitten, het water vloeit af via de geïntegreerde waterafvoer in de voorlijst. Ook wat de acryldoeken betreft, sluit Harol geen compromissen in kwaliteit: ze bieden een maximum aan uv-bescherming én zijn geluiddempend, waterafstotend en vuil- en rotwerend behandeld. De vezels zijn in de massa geverfd waardoor ze jaar na jaar blijven stralen.

Ontdek alle zonneluifels van Harol en vind jouw ideale zonwering om op een natuurlijke en energiebesparende manier je woning te verkoelen.

Lees meer blogs