Rolluiken doen meer dan licht buiten houden.

1. Rolluiken helpen besparen
Wist je dat een rolluik de isolatiewaarde van je glas verdubbelt? Zowel voor enkele als dubbele beglazing. Terwijl je energiefactuur daalt. Bij koude dagen blijft het binnen een stuk warmer. En als het buiten te warm wordt, hou je het binnen lekker fris. Airco zonder elektriciteit dus. Een driedubbele win.

2. Rolluiken zorgen voor veiligheid
Een rolluik geeft veiligheid. Als een inbreker je raam al zou kunnen inslaan, wordt dat een pak moeilijker met een rolluik ervoor. Zelfs tijdens je vakantie blijft je woning veilig achter. Want Harol-rolluiken kan je automatisch of op afstand op en neer laten gaan, zodat het lijkt dat je altijd thuis bent.

3. Rolluiken dempen storende omgevingsgeluiden
Het lawaai van voorbijrazend verkeer of ronkende grasmachines kan je grotendeels buiten houden met rolluiken. Ze breken namelijk het geluid waardoor het binnen stiller blijft. Dat betekent dat je minder last hebt van de buren. Maar zij ook minder van jou als je het muziekvolume eens tot 11 wil draaien.

4. Rolluiken verduisteren wanneer nodig
Soms wil je het gewoon donkerder in huis. Omdat de zon pal in je computerscherm schijnt bijvoorbeeld. Of als je kindje een middagdutje wil doen. Zelfs een kater van dat feestje gisteren voelt minder zwaar. In tegenstelling tot de dikste gordijnen, zijn rolluiken dan het antwoord.

5. Rolluiken zorgen voor privacy
Rolluiken belemmeren inkijk van nieuwsgierige buren en voorbijgangers. Een voordeel dat je zeker zal waarderen als je in een drukke buurt woont. En ook hobby’s die het daglicht moeilijk verdragen, worden zo plots mogelijk … Zoals het ontwikkelen van je analoge foto’s bijvoorbeeld.

6. Rolluiken respecteren het karakter van de woning
Vandaag zijn rolluiken niet meer wat ze geweest zijn. Naast de gekende grote witte vlakken in een bak bovenaan je raam, zijn er bij Harol evenveel mogelijkheden als er soorten woningen zijn. Met respect voor het type gevel, de kleur en de gebruikte materialen. Voor nieuwbouw of renovatie, voor ieder wat wils.

Overweeg je om rolluiken te plaatsen? Kijk dan uit naar een Harol-specialist. Hij adviseert je over alle mogelijkheden en voordelen, van isolatie tot inbraakbeveiliging.

Lees meer blogs